Några allmänna små råd från 1951

Tvätta din fina yllekläder

I ICA-kurirens stickbok från 1951 kan man läsa under tvättråd 

Stickade plagg skall tvättas ytterst försiktigt. Tvättmedel måste vara ordentligt uppvispat och vattnet får ej vara hett utan endast ljummet. Sprätta ur knappar och axelkuddar före tvättningen. Krama plagget, det får absolut inte gnuggas i tvållösningen och skölj noga. Tillsätt gärna ättika i sköljvattnet. Krama, vrid ej ur vattnet och lägg plagget att torka mellan grova handdukar eller ett par gamla dagstidningar. det skall inte hängas upp, då mister det formen. Då det är torrt pressas lätt på avigsidan, varvid måtten kontrolleras och axelkuddar och knappar sys i.  

Vidare kan man läsa 

Nysta alltid garnet löst, annars mister det sin elasticitet.

Sticka alltid sista maskan rät och lyft den första som om Ni skulle sticka den rät.

Uppläggning skall göras löst på en sticka eller fast på dubbla stickor.

Upplockning av maskor, t.ex. runt en halsringning, göres på det sättet, att tråden får följa med genom den upplockade maskan. Plockas maskorna direkt på stickan uppstår lätt små hål, på grund av att maskorna tänjs ut.

Har resårstickningen blivit för lös eller tänjt sig i midjan tränsas ett smalt resårband fast på avigsidan på midjans plats. 

Alla öppna kanter stickas i moss-stickning eller resårstickning eller annan stickning, som är lika på rät- och avigsidan, annars rullar sig kanten.

Tvätta ofta stickorna och förvara alltid stickorna i en ren handduk, som lägges i knäet under arbetes gång.